Esthetische Tandheelkunde

Voor veel mensen is een mooi gebit erg belangrijk. Er kunnen verschillende redenen zijn om een gebit te verfraaien, zoals een minder fraaie kleur, scheefstand, oude/verkleurde vullingen, gaatjes, slijtage of het ontbreken van een tand. Esthetische tandheelkunde is hiervoor de oplossing.

Het verfraaien van een gebit kan op verschillende manieren worden aangepakt, vooral afhankelijk van het probleem dat bestaat en de wens van de patiënt. Het is verstandig met uw tandarts te overleggen; de oplossing kan heel eenvoudig zijn maar soms ook erg uitbreid.

Esthetische tandheelkunde - Tandvorm aanpassen

Bij deze patient zijn de twee kleine bovensnijtanden niet aangelegd, zodat naast de centrale snijtanden de hoektanden staan. Omdat de 'punten' van deze hoektanden een mooie lach verstoren, zijn de hoektanden uitgebouwd met wit vulmateriaal (composiet) zodat weer een harmonieuze lachlijn ontstaat. 

esthetische tandheelkunde voor

 

esthetische tandheelkunde na

Esthetische tandheelkunde - Composietveneers

In deze mond vallen de flink verkleurde voortanden op. Na verwijderen van de oude vullingen en beslijpen van de resterende tand is met composiet een directe veneer, of facing, aangebracht. Deze methode van esthetische tandheelkunde is vrij snel en relatief goedkoop. Hoewel de randjes van de veneers kunnen verkleuren, blijkt in de praktijk dat een goed aangebrachte composietveneer vele jaren meegaat.

 esthetische tandheelkunde voor

esthetische tandheelkunde na

Esthetische tandheelkunde - Tanden bleken en uitbouwen

Bij deze patiënte was er sprake van zwarte driehoeken tussen de voortanden, als gevolg van teruggetrokken tandvlees. Ook was er sprake van vrij gele tanden. Na thuisbleken (de veilige manier, lage concentratie werkzame stof) werden de ruimtes tussen de tanden fraai opgevuld met composiet. U ziet dat esthetische tandheelkunde hier een prachtig resultaat oplevert. 

esthetische tandheelkunde voor

esthetische tandheelkunde na

Neem direct contact op

Mondzorg Schot
Walcherseweg 168
4334 NB Middelburg

T 0118 641 376
E info@mondzorgschot.nl
KVK 2015 7547
IBAN NL47 RABO 0153 8279 20